Hola!

 
Ensimmäinen harjoittelu viikko Sudburyn finlandia villagessa on loppu suoralla. Viikko on mennyt tosi nopeasti. Maanantai alkoi orientoitumisella ja suomi kylään tutustumisella. Saatiin paljon tietoa Finlandian historiasta, rakentamisen aloittamisesta, asukkaista, työntekijöistä jne. Tapasimme jonkin verran asukkaita.
 
Tiistaina alkoi ”shadowing” eli seuraamme parin työntekijän työpäivää ja samalle autamme joissain jutuissa. Pääsin ensimmäistä kertaa syöttämään. Sain ennen Sudburyyn tulemista sähköpostia, jossa kysyttiin halustani auttaa syöttämisessä. Tähän päivään asti se on sujunut ongelmitta eikä isompaa hämminkiä ole syntynyt.
 
Muuten päivät koostuvat erilaisten ohjelmien järjestämisessä hoivakodin puolella. Pidämme asukkaille aivojumppaa, tuolijumppaa, ulkoilemme, hoidamme puutarhaa ja juttelemma asukkaiden kanssa.
 
Olen koko viikon ajan päässyt tapaamaan suomalaisia asukkaita. Finlandiasta löytyy hyvässä kunnossa olevia, jotka asuvat omissa asunnoissa kuin huonompia kuntoisia, jotka eivät pärjää ilman apua. 
 
Asukkaiden kanssa juteltaessani olen saanut kuvat että kaikkien osastojen asukkaille ei ole tarpeeksi ohjelmaa päivisin. Joidenkin mielestä palvelukodin puolelle järjestetään taas enemmän kuin esimerkiksi hoivakodin. Ajatuksena onkin että pystyisimme järjestämään tasavertaisesti kaikille ohjelmaa jokaisen yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Toiminta voisi olla ryhmässä tapahtuvaa keskustelua ja yhteistä tekemistä. Myös yksilötapaamisten merkitys korostuu, jolloin voidaan tarjota enemmän seuraa niille jotka eivät syystä tai toisesta pysty osallistumaan ryhmätoimintaan.
 
Kävin myös ulkoilemassa erään suomalaisen miehen kanssa. Hänen tarvii jonkin verran apua liikkumisessa, joten hän ei pääse ulos yksin. Hänestä pystyi huomaamaan kuinka onnelliseksi hän tuli ulos päästyään, koska se ei ole aina niin itsestään selvää. Henkilökuntaa ei välttämättä aina ole tarpeeksi, jotta aina voitaisiin vastata kaikkien tarpeisiin. Olisikin hienoa keksiä joitain toimintamuotoja, minkä avulla jokaiselle tulisi mahdollista osallistua.
 
Positiivista on se ettei kukaan asukkaista ole valittanut Finlandia kylästä. Kaikki ovat hyvin tyytyväisen oloisia asumiseensa täällä. Näinhän se kuuluukin mennä. 
 
Terkkuja!
 
-Juhis