Sudburyn Suomalainen Lepokotiyhdistys on liikevoittoa tuottamaton vuonna 1982 rekisteröity hyväntekeväisyysyhdistys. Se sijaitsee puistomaisella n. 13 hehtaarin alueella Ramsayjärven pohjoispuolella ja tarjoaa pitkäaikaishoitoa ikääntyneelle väestölle.

Finlandia Village on perustettu ja ylläidetty perinteiseen suomalaiseen tapaan ja sen pyrkimyksenä on tarjota laadukasta ikääntymistä yhdellä aluella monikulttuuriselle yhteisölle.

Finlandia Village koostuu viidestä eritasoista hoitoa antavasta rakennuksesta.

  • Finlandiakodin vuokra-asunnot

Yhdeksänkymmenen (90) huoneiston kerrostalo itsenäisille senioreille. Asunnoista maksetaan täysi vuokra tai tuloihin sidottu alennettu vuokra. Tarjolla on yhden ja kahden makuuhuoneen asuntoja. Asukkaat elävät itsenäisesti; tarvittaessa saa kuitenkin kotiapua.

  • Palvelukodin vuokra-asunnot

Neljänkymmenenkuuden (46) huoneiston asuinrakennus senioreille, jotka tarvitsevat avustusta voidakseen elää itsenäisesti. 24/7 henkilökohtainen apu, jhoon kuuluu kylvetys, lääkitys, kuljetusapu, asioista muistuttaminen, siivous ja vaatteiden pesu. Tarjolla on myös maksullinen paketti, johon kuuluvat ateriat (aamiainen, lounas ja ilta-ateria) ja viriketoiminta.

  • Majatalo

Ensimmäisessä kerroksessa on yhteiskeittiö ja neljä senioreille tarkoitettua huonetta. Palvelut sisältyvät kuukausivuokraan. Toisessa kerroksessa on neljä vuokrattavissa olevaa huonetta ja yhteiskeittö. Minä ja Juha-Matti majoitumme Majatalon yläkerrassa.

  • Hoivakoti

Sadankymmenen (110) vuoteen pitkäaikaishoitolaitos, jossa on yksityishuoneita sekä kahden hengen huoneita neljässä osastossa. Hoivakodissa on lisäksi kaksi tilapäisoleskeluun tarkoitettua vuodepaikkaa. Kaikkien asukkaiden tarpeet on otettu huomioon. Rahoitus tulee hallitukselta. Sairaanhoitaja on paikalla ympäri vuorokauden.

  • Rivitalot

Kolmekymmentäyksi (31) elinikäisasuntoa itsenäisille senioreille. Asunnoissa on kaksi tai kolme makuuhuonetta, autotalli ja patio. Myytäessä on palautus 95% ostohinnasta. Asukkaat saavat tarvittaessa joitakin palveluita. Asuntojen hinta määrittyy kulloisenkin hintatason mukaisesti.

Kaikissa rakennuksissa asukkaat voivat liikkua vapaasti sekä sisällä että pihan puutarhoissa. He voivat osallistua kaikkiin kylän toimintoihin ja palveluihin. Heille järjestetään säännöllisiä viriketoimintoja.

Finlandia Village tarjoaa seuraavia palveluja ja toimintoja;

Sisäiset palvelut

Lääkärintoimisto, 24/7 henkilökunta, vastaanotto, kuljetus, käännöspalvelu, pankkipalvelu, jalkahoito, kampaamo, verenpaineklinikka, hieronta, kuntohuone, neuvonta ja palvelujen koordinointi.

Ohjelmat ja toiminnat;

Vesivoimistelu, biljardi, bingo, konsertit, puhujat, askartelu, retket, myyjäiset, fysioterapia, kuntotunnit, yhteislaulutilaisuudet, elokuvat, kävelyryhmät, puutarhanhoito, ompelukerho.

Kylässä on

Juhlasaleja, kauppa, kappeli, kokoushuoneita, kampaamoja, askarteluhuoneita, kahvio, hiihto- ja kävelypolkuja, kirjastoja, saunoja, uima-allas, pesutupia.

- Emmi